Börja här

Vi guidar dig! Snabbaste vägen till jobb och utbildning.

Fler möjligheter till jobb och utbildning!

Det finns mycket hjälp och många möjligheter för dig som är arbetssökande. På Jobbstegen kan du ta del av alla de tjänster matchningsföretagen erbjuder dig. Vad är du intresserad av? Vill du ha ett jobb eller vill du hitta en utbildning? Hitta din egen väg och välj ditt matchningsföretag. 

Hitta din väg på
Jobbstegen?

Stöd och matchning

Vil du ha hjälp med att snabbt hitta ett jobb? Då är Stöd och matchning en bra verktyg för att komma in i arbetslivet.

Rusta och matcha

Vill du ha hjälp med att snabbt hitta ett jobb eller börja studera? Då är Rusta och match en bra språngbräda för att komma vidare.

Karriärvägledning

Behöver du vägledning för att välja vilken typ av arbete eller studier du ska söka och information om hur vägen dit ser ut? Då är karriärvägledning något för dig.

Utbildningar

En utbildning öppnar många dörrar och ger dig fler möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Vilken typ av utbildning du ska välja beror på vilken situation du befinner dig i och vilket mål du har.

Hitta ditt matchningsföretag

På Jobbstegen har vi samlat alla matchningsföretag som erbjuder matchningstjänster. Se alla i Sverige eller se vilka som finns din i kommun.

Lokala arbetsgivare (öppnar snart)

Se vad privata arbetsgivare i din kommun erbjuder. Lediga jobb, praktikplatser, arbetsträning, spontanansökningar plus mycket mer.

Din kommun (öppnar snart)

Vad kan din hemkommun hjälpa till med? Är du intresserad av extra stöd och vägledning för att nå arbetsmarknaden? Kanske vill du söka jobb eller praktik på kommunen? Det finns många möjligheter i din kommun.

Vi hjälper dig till jobb eller utbildning!

Läs mer och se hur dessa matchningsföretag kan hjälpa dig till ett jobb eller en utbildning.

Din väg till utbildning och arbete

Det finns jobb för dig! Vi är experter på jobbmatchning och guidar varje år tusentals personer ut på arbetsmarknaden. När du väljer Iris får du ett anpassat stöd och en personlig coach som guidar dig på vägen mot ditt nästa steg i arbetslivet.

Läs mer

Hos oss hittar du ditt nya jobb

Vi på Miljonbemanning vill hjälpa dig att hitta ett nytt jobb. Vi utgår från just dig som person och din situation för att stötta dig på bästa sätt. Du har dina erfarenheter och din kompetens och vi kan arbetssökning. Tillsammans blir vi ett starkt team!

Läs mer

Vi hjälper dig att få ditt nästa jobb

I mer än 20 år har Asuria hjälpt personer, precis som du, att hitta meningsfulla jobb. Din Asuria Jobbcoach kommer att stå bredvid dig varje steg på vägen mot ditt nya jobb. Vi är experter på att identifiera vad arbetsgivare letar efter.

Läs mer

Personligt stöd till jobb eller studier

Hos Matchning & Utveckling är vi experter på att matcha våra deltagare mot jobb eller studier. Vi erbjuder tjänsterna Stöd och Matchning samt Rusta och Matcha genom varumärkena Eductus och Hermods. Vi finns drygt 50 orter från norr till söder.

Läs mer

Effektiv Matchning -Din väg till drömjobbet

Du som är arbetssökande och är inskriven på Arbetsförmedlingen har nu möjlighet att få träffa Effektivs utbildade och erfarna studie- och yrkesvägledare och arbetsmarknadskonsult. Vi finns här för dig och utgår alltid från ditt behov för att nå drömjobbet.

Läs mer

Vi hjälper dig att komma in i matchen

Manpower Matchning brinner för att få individer och arbetsgivare att hitta varandra, att bryta utanförskap och verka för en framgångsrik integration. Vi erbjuder därför dig som är arbetssökande våran hjälp till att hitta nytt jobb eller studier.

Läs mer

Mycket hjälp och många
möjligheter till jobb!

Vi tror att alla har möjligheter att lyckas men att alla har olika förutsättningar och önskemål. Du kanske vill hitta lediga jobb, få hjälp med cv eller att komma underfund med vad du vill arbeta med framöver. Någon annan behöver komplettera med en utbildning för att komma vidare. Utifrån dina behov, förutsättningar och önskemål ser vi till att hjälpa dig till nästa steg i rätt riktning. Läs mer hur du ansöker om att få delta i en matchningstjänst.

Vill du delta i ett matchningsprogram?* Så här funkar det!

* Stöd och matchning och Rusta och matcha

Arbetsförmedlingen
bestämmer

Det är Arbetsförmedlingen som bedömer om stöd och matchning är lämpligt för dig, och vilken nivå som passar dig bäst.

Läs mer

Du väljer matchningsföretag

Du väljer själv vilken leverantör du vill ha. Det gör du enklast här på Jobbstegen. Är du inte nöjd får du lov att byta matchningsföretag.

Läs mer

Du meddelar arbetsförmedlingen

Du meddelar Arbetsförmedlingen vilket matchningsföretag du valt. Vi hjälper dig att ta fram informationen som Arbetsförmedlingen behöver.

Läs mer

Du och handledare tar fram en plan

Du och handledaren på matchningsföretaget tar fram en plan för hur du snabbast ska få ett jobb eller börja studera.

Läs mer

Se möjligheter till jobb och
utbildning i din kommun!

På Jobbstegen kan du som är arbetslös hitta alla möjligheter till jobb och utbildning samlade på en och samma plats – kommun för kommun. Vi vänder oss framför allt till dig som behöver stöd, hjälp och råd för att komma vidare till ett jobb eller en utbildning. Välj din kommun!

Till alla möjligheter

Välj din kommun!

Kommunlänkning | Jobbstegen.se

Vi gillar Jobbstegen!

Hör av dig om du har frågor.

Öppet mån-fre 09:00 – 17:00

E-post: info@jobbstegen.se

Vi kraftsamlar för att rusta och matcha arbetssökande till jobb eller utbildning!

Sverige står inför stora utmaningar med ökande arbetslöshet i spåren av Corona. Det kommer att krävas omfattande insatser från samhällets sida för att undvika långtidsarbetslöshet. Därför behöver vi nu kraftsamla för att rusta och matcha arbetssökande till jobb eller utbildning. Jobbstegen är en långsiktig satsning som ska bidra till utveckling och samhällsförbättring. Bakom tjänsten står Jobbstegen AB.