Börja här

Vi guidar dig! Snabbaste vägen till jobb och utbildning.

Fler möjligheter till jobb och utbildning!

Jobbstegen vänder sig till dig som är arbetslös och som är i behov av stöd och hjälp för ta dig in på arbetsmarknaden. Vi vill hjälpa dig att hitta din väg framåt i arbetslivet. På Jobbstegen har vi samlat tjänster från matchningsaktörer, kommuner och lokala arbetsgivare. Tjänster som hjälper dig att snabbare komma i jobb eller utbildning.  Här kan du läsa mer om tjänsterna vi erbjuder. På Jobbstegen kan du även lägga upp din profil och berätta mer om dig själv. 

Hitta din väg på
Jobbstegen?

Stöd och matchning >>

Vil du ha hjälp med att snabbt hitta ett jobb? Då är Stöd och matchning en bra verktyg för att komma in i arbetslivet.

Rusta och matcha >>

Vill du ha hjälp med att snabbt hitta ett jobb eller börja studera? Då är Rusta och match en bra språngbräda för att komma vidare.

Karriärvägledning >>

Behöver du vägledning för att välja vilken typ av arbete eller studier du ska söka och information om hur vägen dit ser ut? Då är karriärvägledning något för dig.

Utbildningar >>

En utbildning öppnar många dörrar och ger dig fler möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Vilken typ av utbildning du ska välja beror på vilken situation du befinner dig i och vilket mål du har.

Hitta ditt matchningsföretag >>

På Jobbstegen har vi samlat alla matchningsföretag som erbjuder matchningstjänster. Se alla i Sverige eller se vilka som finns din i kommun.

Lokala arbetsgivare >>

Se vad privata arbetsgivare i din kommun erbjuder. Lediga jobb, praktikplatser, arbetsträning, spontanansökningar plus mycket mer.

Din kommun >>

Vad kan din hemkommun hjälpa till med? Är du intresserad av extra stöd och vägledning för att nå arbetsmarknaden? Kanske vill du söka jobb eller praktik på kommunen? Det finns många möjligheter i din kommun.

Profilera dig- berätta mer om dig själv >>

Skapa och lägg upp din profil på Jobbstegen. Berätta mer om dig själv! Vi presenterar dig för arbetsgivare i din kommun.

Hjälp till jobb eller utbildning!

Läs mer och se hur du kan få hjälp till ett jobb eller en utbildning.

Effektiv Matchning - din väg till drömjobbet!

Arbetssökande och är inskriven på Arbetsförmedlingen har nu möjlighet att få träffa Effektivs utbildade och erfarna studie- och yrkesvägledare och arbetsmarknadskonsult. Vi finns här för dig och utgår alltid från ditt behov för att nå drömjobbet.

Läs mer

Det handlar inte bara om ett nytt jobb, det handlar om en bättre framtid.

Som etablerat bemannings- och rekryteringsföretag har vi på Clockwork ett brett nätverk av affärskontakter. Här får du träffa våra erfarna rekryterare som gärna delar med sig av sin kunskap och expertis. På Clockwork tillsätter vi dagligen lediga jobb.

Läs mer

Nya vägar till jobb och utbildning.

Vi gillar att ligga steget före och alltid finnas för våra deltagare. Med nytänkande, stora hjärtan och ung mentalitet fokuserar vi på deltagarnas, arbetsmarknadens och samhällets utveckling. Genom ett antal effektiva program arbetar vi tillsammans med breda åldersspann med helt olika bakgrunder och behov för att hitta nya yrkesroller eller utbildningsalternativ.

Läs mer

Hos oss hittar du ditt nya jobb!

Vi på Miljonbemanning vill hjälpa dig att hitta ett nytt jobb. Vi utgår från just dig som person och din situation för att stötta dig på bästa sätt. Du har dina erfarenheter och din kompetens och vi kan arbetssökning. Tillsammans blir vi ett starkt team! Välkommen att kontakta oss!

Läs mer

Vår vision - Alla kan ta ett jobb!

Det är vi övertygade om. Vi har målsättningen att bli Sveriges ledande aktör när det gäller att rusta och matcha arbetssökande mot jobb och utbildning. Vi ger dig individuellt stöd för att du ska hitta rätt arbete eller utbildning. Vi genomför våra tjänster via varumärket Eductus.

Läs mer

Vi tar vara på din begåvning!

Det viktigaste för att hitta ett jobb är att ha ett brett kontaktnät bland arbetsgivare. Efter 15 år i branschen har vi goda relationer med näringslivet. Vi vet vad arbetsgivarna letar efter. Kanske har just du den talang som arbetsmarknaden behöver?

Läs mer

Din väg till utbildning och arbete!

Vi hjälper dig vidare i karriären. Våra engagerade coacher ger dig personligt och anpassat stöd och fångar upp dina unika styrkor och förmågor. Vi har lång erfarenhet av svensk arbetsmarknad och har ett stort nätverk av olika arbetsgivare över hela landet.

Läs mer

Din väg till utbildning och arbete

Det finns jobb för dig! Vi är experter på jobbmatchning och guidar varje år tusentals personer ut på arbetsmarknaden. När du väljer Iris får du ett anpassat stöd och en personlig coach som guidar dig på vägen mot ditt nästa steg i arbetslivet.

Läs mer

Mycket hjälp och många
möjligheter till jobb!

Vi tror att alla har möjligheter att lyckas men att alla har olika förutsättningar och önskemål. Du kanske vill hitta lediga jobb, få hjälp med cv eller att komma underfund med vad du vill arbeta med framöver. Någon annan behöver komplettera med en utbildning för att komma vidare.

Vill du delta i ett matchningsprogram? Så här funkar det!

Arbetsförmedlingen
bestämmer

Det är Arbetsförmedlingen som bedömer om stöd och matchning är lämpligt för dig, och vilken nivå som passar dig bäst.

Läs mer

Du väljer matchningsföretag

Du väljer själv vilken leverantör du vill ha. Det gör du enklast här på Jobbstegen. Är du inte nöjd får du lov att byta matchningsföretag.

Läs mer

Du meddelar arbetsförmedlingen

Du meddelar Arbetsförmedlingen vilket matchningsföretag du valt. Vi hjälper dig att ta fram informationen som Arbetsförmedlingen behöver.

Läs mer

Du och handledare tar fram en plan

Du och handledaren på matchningsföretaget tar fram en plan för hur du snabbast ska få ett jobb eller börja studera.

Läs mer

Se hur din hemkommun kan hjälpa dig till jobb eller utbildning?

Om du är långtidsarbetslös, långtidssjukskriven eller av andra anledningar har svårt att komma ut på arbetsmarknaden kan du få hjälp och stöd av din kommun.

Vad kan lokala arbetsgivare i din kommun erbjuda dig?

Det finns många vägar till arbetet och det finns många yrken. Vilken väg ska du ta? Vilket yrke vill du ha? Vill du söka ett jobb, en praktikplats, arbetsträning eller vill du börja med att skicka en spontanansökan till din favoritarbetsgivare.

Profilera dig mot arbetsgivare- berätta mer om dig själv!

Är du arbetslös? Då kan du presentera dig för arbetsgivare i din kommun och berätta vem du är, vad du kan bidra med plus mycket annat. 

Se möjligheter till jobb och utbildning i din kommun!

På Jobbstegen kan du som är arbetslös hitta alla möjligheter till jobb och utbildning samlade på en och samma plats – kommun för kommun. Vi vänder oss framför allt till dig som behöver stöd, hjälp och råd för att komma vidare till ett jobb eller en utbildning. Välj din kommun!

Till alla möjligheter

Välj din kommun!

Vi gillar Jobbstegen!

Hör av dig om du har frågor.