Personlig hjälp för dig som söker jobb i Göteborg Ranängsgatan

Våra lokalkontor i Göteborg

Iris

0/5

Välkommen till Iris i Göteborg!

Vi på Iris hjälper dig fram till ditt framtida yrke, oavsett om du är redo att börja jobba eller behöver utbilda dig. Vi arbetar med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Varje dag.

Våra tjänster som hjälper dig till ett jobb eller en utbildning

stod-matchning-d19e1e
rusta-matcha-28bad2
utbildningar-e673bf
sfi-3e3b3b

Ett härligt gäng

5

Vi är 5 personer i Göteborg. De allra flesta som coacher, handledare och utbildare.

Vi finns nära dig

1

Vi finns med ett kontor på Ranängsgatan i Göteborg. Kom gärna förbi och hälsa på och se hur vi har det.

Många språk

5

Våra fantastiska handledare talar tillsammans 5 språk.

Stöd och Matchning (STOM)
Rusta och Matcha (KROM)
Svenska för invandrare (SFI)
SFI för personer med synnedsättning samt för döva
Grundläggande vuxenutbildning (Komvux)
Grundläggande vuxenutbildning för personer med synnedsättning samt för döva

Stöd och Matchning

Det finns jobb för dig. Med Iris Stöd och matchning får du ett anpassat stöd och en personlig handledare som coachar dig på vägen mot ett nytt jobb. Du får bland annat skapa en modern och slagkraftig ansökan, träna på arbetsintervjun och träffa arbetsgivare.

Vi är experter på matchning mot arbete och studier och guidar varje år tusentals personer ut på arbetsmarknaden. Vi har idag högsta rating på flera orter i Arbetsförmedlingens undersökning.

Fyra skäl att välja Iris Stöd och matchning

 1. Våra duktiga coacher får ut flest deltagare i jobb och utbildning vid jämförelse med övriga leverantörer. Det visar de två senaste utvärderingarna genomförda av Arbetsförmedlingen.
 2. Erfarna yrkes- och studievägledare som hjälper dig att hitta bästa vägen till en utbildning som sedan kan leda till det jobb du vill ha.
 3. Du får tillgång till ett stort nätverk av företag i hela landet som söker personal, dessutom har vi certifierade Euresrådgivare som kan matcha dig mot jobb Inom EU, ESS och Schengenområdet.
 4. Du får tillgång till Iris digitala lärplattform som är full av inspirerande material som motiverar och ökar din uthållighet i ditt arbetssökande.

Detta får du hos oss:

 • Träffa en coach som utgår från dina önskemål och vad du vill.
 • Kontakt med arbetsgivare som passar dig.
 • Stöd i att söka jobb, även de jobb som inte annonseras ut publikt.
 • Hjälp med att undersöka och formulera dina unika styrkor, förmågor och egenskaper.
 • Stöd för att hitta en lösning som passar just dig, även på lång sikt.

Rusta och Matcha

Iris Rusta och matcha – för dig som söker jobb eller utbildning! På Iris får du en coach och ett personligt stöd anpassat efter dina behov. Tillsammans hittar vi din väg till ditt nästa jobb eller utbildningen som leder till arbete.

Iris välutbildade coacher har bred kompetens och är experter på att förbereda dig för arbetsmarknaden. Med vår långa erfarenhet och vårt stora kontaktnät bland arbetsgivare får du optimala förutsättningar att snabbt komma i jobb.

Med din coach kartlägger du din kompetens, erfarenheter och motivation. Tillsammans tar ni sedan fram en personlig jobbsökarplananpassad efter dina behov och förutsättningar. Det kan exempelvis vara en tydlig planering, coachning, kontakter med arbetsgivare, studiebesök och mycket mer.

Det ingår både enskilda samtal och gruppaktiviteter under din tid hos oss. En stor del av vårt rustande stöd finns tillgängligt för dig dygnet runt via vår inspirerande, digitala lärplattform.  Önskar du träffa andra i liknande situation får du möjlighet till det.

Exempel på stöd

– Stöd i att undersöka och formulera dina unika styrkor, förmågor och egenskaper
– Kunskaper om arbetsmarknaden
– Stöd i utformandet av CV, ett personligt brev och att träna på arbetsintervjuer
– Tips på hur du hittar de dolda jobben och tar kontakt med arbetsgivare
– Studie- och yrkesvägledning
– En kortare utbildning
– Språkstöd

 

Svenska för invandrare (SFI)

Att lära sig det svenska språket hjälper dig att snabbare komma in i samhället. Ansök om svenska för invandrare (SFI) och lär dig läsa, skriva, tala och förstå svenska. Du söker till SFI hos din hemkommun. Den kommun där du är folkbokförd kallas din hemkommun.

SFI är en del av den kommunala vuxenutbildningen (komvux). Innan du börjar studera SFI på Iris gör du ett test hos din hemkommun. Det är det som avgör vilken studieväg som passar dig bäst.

Studievägar

Det finns tre studievägar på SFI. Resultatet på ditt test och vad du har för studiebakgrund är det som avgör vilken studieväg du ska börja studera på. Studievägarna är anpassade efter din nivå. De olika studievägarna innehåller kurserna A, B, C och D.

 

SFI för personer med synnedsättning samt för döva

Är du nyanländ i Sverige och behöver lära dig det svenska språket?  På Iris SFI för synnedsatta eller döva får du de anpassningar och hjälpmedel du behöver i undervisningen för att lära dig svenska och hur det svenska samhället fungerar.

Utbildningen ges på uppdrag av Göteborgs stad. Bor du i en annan kommun kan du prata med din kommun som eventuellt kan köpa en plats för dig, hos oss.

Hos oss får du:

 • Undervisning av lärare med bred kompetens
 • Läromedel som är anpassade efter dina behov
 • Mindre grupper
 • Hjälp och stöd från kurator och specialpedagog
 • Modersmålsstöd på de vanligast förekommande språken
 • Betyg när du har klarat en kurs

 

Grundläggande vuxenutbildning (Komvux)

Grundläggande vuxenutbildning är en kommunal vuxenutbildning är för dig som avslutat Svenska för invandrare (SFI) eller behöver grundskolebetyg.

Grundläggande vuxenutbildning för personer med synnedsättning samt för döva

Kurserna motsvarar utbildningen i grundskolan, årskurs 7-9, men upplägget är anpassat till vuxna som kan ta ett mer självständigt ansvar för sina studier.

På Iris grundläggande vuxenutbildning för synnedsatta eller döva får du de anpassningar och hjälpmedel du behöver i undervisningen för att klara studierna. Du får stöd och undervisning av lärare och personal med bred erfarenhet och kompetens. För dig med synnedsättning finns anpassat material och synhjälpmedel som talsyntes, läskamera, punktskrift och förstoringsprogram.  Om du är döv studerar du med andra döva elever och undervisningen sker på svenskt teckenspråk i en teckenspråksvänlig miljö.

Omdömen

Vad tycker andra om Iris i Göteborg?

Samlat omdömesbetyg

0/5

0/5

Omdömen från deltagare

2021-05-31
Read More
Inga omdömen

Varför Iris ?

Vi kan arbetsmarknaden. Med snart 100 års samlad erfarenhet av utbildning, bemanning och rekrytering är vi en trygg partner i ditt jobbsökande. Vi har engagerade jobbcoacher som ger dig personligt stöd och struktur i din vardag, och som ser dina unika styrkor och förmågor. Eftersom vi redan jobbar med rekrytering, företagsutbildning och omställning har vi ett nära samarbete med många olika företag inom flera branscher. Som bemanningsföretag har vi en möjlighet att snabbt hitta en väg för dig ut på arbetsmarknaden.

Vi finns i ljusa och tillgänglighetsanpassade lokaler på Ranängsgatan 3, centralt i Göteborg vid Svingelns hållplats. Området är fyllt med folkliv samt restauranger och caféer.

Intresserad av oss?

KA-nummer

100925643

Antal deltagare

Hur många arbetssökande har deltagit i en matchningstjänst hos Iris? Antalet deltagare uppdateras inom kort!

Stöd och matchning

0

Rusta och Matcha

0

Göteborg Ranängsgatan

Besöksadress

Ranängsgatan 3, 41664 Göteborg

Postadress

Ranängsgatan 3
41664
Göteborg Ranängsgatan

Kontakt

info@iris.se

Växeln

0107610040

Kontakta oss i Göteborg Ranängsgatan

Sara Snickars

Rektor
0726006204
sara.snickars@iris.se

Är du intresserad att delta i en matchningstjänst hos oss? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig.

Detta formulär skickas till Iris i Göteborg. Du kommer att få en kopia skickat till din email.

© 2021 Jobbstegen | www.jobbstegen.se | info@jobbstegen.se
MINC Anckargripsgatan 3 Malmö