Personlig hjälp för dig som söker jobb i Örebro

Iris

0/5

Välkommen till Iris i Örebro!

Vi på Iris hjälper dig fram till ditt framtida yrke, oavsett om du är redo att börja jobba eller behöver utbilda dig. Vi arbetar med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Varje dag.

Våra tjänster som hjälper dig till ett jobb eller en utbildning

rusta-matcha-28bad2
utbildningar-e673bf
introduktion-till-arbete-6a817d
pedagogiskt-stod-33e3c4

Ett härligt gäng

5

Vi är 5 personer i Örebro. De allra flesta som coacher, handledare och utbildare.

Vi finns nära dig

1

Vi finns med ett kontor i Örebro. Kom gärna förbi och hälsa på och se hur vi har det.

Många språk

5

Våra fantastiska handledare talar tillsammans 5 språk.

Rusta och Matcha (KROM), Aktivitetsbaserade utredningsplatser (AUP), Individuellt pedagogiskt stöd vid utbildning (IPSU), Undervisning i svenskt teckenspråk för asylsökande, Yrkesintroduktion för teckenspråkiga (YIT) i Örebro

Rusta och matcha – för dig som söker jobb eller utbildning!

Iris Rusta och matcha – för dig som söker jobb eller utbildning! På Iris får du en coach och ett personligt stöd anpassat efter dina behov. Tillsammans hittar vi din väg till ditt nästa jobb eller utbildningen som leder till arbete.

Iris välutbildade coacher har bred kompetens och är experter på att förbereda dig för arbetsmarknaden. Med vår långa erfarenhet och vårt stora kontaktnät bland arbetsgivare får du optimala förutsättningar att snabbt komma i jobb.

Flexibel jobbsökarplan – så går det till

Med din coach kartlägger du din kompetens, erfarenheter och motivation. Tillsammans tar ni sedan fram en personlig jobbsökarplan anpassad efter dina behov och förutsättningar. Det kan exempelvis vara en tydlig planering, coachning, kontakter med arbetsgivare, studiebesök och mycket mer.

Det ingår både enskilda samtal och gruppaktiviteter under din tid hos oss. En stor del av vårt rustande stöd finns tillgängligt för dig dygnet runt via vår inspirerande, digitala lärplattform.  Önskar du träffa andra i liknande situation får du möjlighet till det.

Exempel på stöd

– Stöd i att undersöka och formulera dina unika styrkor, förmågor och egenskaper
– Kunskaper om arbetsmarknaden
– Stöd i utformandet av CV, ett personligt brev och att träna på arbetsintervjuer
– Tips på hur du hittar de dolda jobben och tar kontakt med arbetsgivare
– Studie- och yrkesvägledning
– En kortare utbildning
– Språkstöd

Aktivitetsbaserade utredningsplatser (AUP)

Du som har begränsad erfarenhet av arbete eller varit borta länge från arbetslivet, till exempel på grund av en sjukskrivning, kan behöva lite extra stöd för att komma tillbaka. Hos oss får du prova olika arbetsuppgifter och aktiviteter som administration, godshantering eller tillverkning i en företagsliknande miljö. Du får handledning av våra arbetsterapeuter som föreslår nya arbetssätt eller gör andra anpassningar om det behövs.

En utredning som tar dig vidare mot jobb

Du är på utredningsplatsen i fyra till sex veckor. Miljön är utformad för att likna en vanlig arbetsplats så mycket som möjligt. Det betyder att det finns olika avdelningar, arbetsrutiner och arbetsuppgifter som du får testa utifrån din förmåga.

Målet är att komma fram till vilka arbetsuppgifter som passar dig och kartlägga dina arbetsförutsättningar. Utredningen blir ett underlag för dig och din arbetsförmedlare så att du kan komma vidare och hitta ett jobb.

Individuellt pedagogiskt stöd vid utbildning (IPSU)

Du som är arbetssökande och har en funktionsvariation kan få ett extra stöd för att lyckas med din planerade utbildning. Individuellt pedagogiskt stöd vid utbildning (IPSU) är ett personligt utformat stöd så du kan genomföra och fullfölja en utbildning som förbereder dig för ett framtida jobb. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om kan ta del av IPSU.

Först görs en kartläggning av dina behov och sedan utformas stödet utifrån dina behov. Stödet kan till exempel vara pedagogiskt stöd vid studierna i form av rutiner, struktur och studieplanering, eller tekniska hjälpmedel.

Undervisning i svenskt teckenspråk för asylsökande

Är du döv eller hörselskadad och i en asylprocess i Sverige kan det vara svårt att göra sig förstådd och förklara sina flyktingskäl. Man behärskar inte teckenspråk och kan inte förstå svenska teckenspråkstolkar. Följden blir att Migrationsverket inte kan göra en rättvis och rättssäker bedömning av flyktingskälen.

 

Yrkesintroduktion för teckenspråkiga (YIT)

Yrkesintroduktion för teckenspråkiga är en yrkesförberedande utbildning med målet att du ska komma ut i arbete. Du får bland annat hjälp med att lyfta fram dina kompetenser, skriva CV och yrkesvägledning. Du gör också studiebesök och praktik på olika arbetsplatser i olika branscher för att se vilka yrken och arbetsplatser som finns.

Omdömen

Vad tycker andra om Iris i Örebro?

Samlat omdömesbetyg

0/5

0/5

Omdömen från deltagare

2021-05-31
Read More
Inga omdömen

Varför Iris ?

Vi kan arbetsmarknaden. Med snart 100 års samlad erfarenhet av utbildning, bemanning och rekrytering är vi en trygg partner i ditt jobbsökande. Vi har engagerade jobbcoacher som ger dig personligt stöd och struktur i din vardag, och som ser dina unika styrkor och förmågor. Eftersom vi redan jobbar med rekrytering, företagsutbildning och omställning har vi ett nära samarbete med många olika företag inom flera branscher. Som bemanningsföretag har vi en möjlighet att snabbt hitta en väg för dig ut på arbetsmarknaden.

Iris i Örebro hittar du på Fridhemsgatan 2B, i stadsdelen Örnsro intill Svartån. Vi sitter i fina, ljusa och tillgängliga lokaler på markplan. Hos oss hittar du fikarum och ett litet kök där du kan värma egen mat eller ta en kopp kaffe/te.

Intresserad av oss?

KA-nummer

10068613

Antal deltagare

Hur många arbetssökande har deltagit i en matchningstjänst hos Iris? Antalet deltagare uppdateras inom kort!

Rusta och Matcha

0
0

Örebro

Besöksadress

Fridhemsgatan 2, 70232 Örebro

Postadress

Fridhemsgatan 2
70232
Örebro

Kontakt

info@iris.se

Växeln

0107610040

Kontakta oss i Örebro

Isabella Helldin

Platschef
0708744026
isabella.helldin@iris.se

Är du intresserad att delta i en matchningstjänst hos oss? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig.

Detta formulär skickas till Iris i Örebro. Du kommer att få en kopia skickat till din email.

© 2021 Jobbstegen | www.jobbstegen.se | info@jobbstegen.se
MINC Anckargripsgatan 3 Malmö