Personlig hjälp för dig som söker jobb i Umeå

Iris

0/5

Välkommen till Iris i Umeå!

På Iris i Umeå erbjuder vi flera tjänster som stöd för dig på väg ut i arbetslivet eller i din utbildning. Exempelvis kan du få en egen jobbcoach via tjänsten Rusta och matcha (KROM) eller pedagogiskt stöd via tjänsten Individuellt pedagogiskt stöd vid utbildning (IPSU) och mer.

Våra tjänster som hjälper dig till ett jobb eller en utbildning

rusta-matcha-28bad2
arbetsmarknadsutbildning-d1c319
introduktion-till-arbete-6a817d
pedagogiskt-stod-33e3c4
aktivitetsbaserade-utredningsplatser-834d97

Ett härligt gäng

5

Vi är 5 personer i Umeå. De allra flesta som coacher, handledare och utbildare.

Vi finns nära dig

1

Vi finns med ett kontor i Umeå. Kom gärna förbi och hälsa på och se hur vi har det.

Många språk

5

Våra fantastiska handledare talar tillsammans 5 språk.

Rusta och Matcha (KROM), Pedagogiskt stöd (IPSU), Introduktion till arbete (INAB), Arbetsmarknadsutbildning (AUB SYN) och Aktivitetsbaserade utredningsplatser (AUP) i Umeå

Rusta och matcha (KROM)

Iris Rusta och matcha – för dig som söker jobb eller utbildning! På Iris får du en coach och ett personligt stöd anpassat efter dina behov. Tillsammans hittar vi din väg till ditt nästa jobb eller utbildningen som leder till arbete. Iris välutbildade coacher har bred kompetens och är experter på att förbereda dig för arbetsmarknaden. Med vår långa erfarenhet och vårt stora kontaktnät bland arbetsgivare får du optimala förutsättningar att snabbt komma i jobb.

Individuellt pedagogiskt stöd vid utbildning (IPSU)

Du som är arbetssökande och har en funktionsvariation kan få ett extra stöd för att lyckas med din planerade utbildning. Individuellt pedagogiskt stöd vid utbildning (IPSU) är ett personligt utformat stöd så du kan genomföra och fullfölja en utbildning som förbereder dig för ett framtida jobb. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om kan ta del av IPSU.

Först görs en kartläggning av dina behov och sedan utformas stödet utifrån dina behov. Stödet kan till exempel vara pedagogiskt stöd vid studierna i form av rutiner, struktur och studieplanering, eller tekniska hjälpmedel.

Introduktion till arbete (INAB)

Introduktion till arbete förbereder dig för jobb eller studier. Genom olika aktiviteter hittar vi dina styrkor och förmågor. Insatsen består av tre delar. Beroende på din bakgrund och behov så deltar du i ett par eller i alla tre delar. Behöver du språkstöd får du det.

Del 1 Kartläggning

Syftet med kartläggningen är att vi ska lära känna dig bättre. Tillsammans ska vi komma fram till vad du vill och vad du behöver för att nå målet med insatsen. Det kan vara att komma ut i arbete eller att hitta en utbildning. När kartläggningen är klar påbörjar du del två eller så fortsätter du direkt till del tre.

Del 2 Orientering inför arbete

Denna del är en förberedelse inför arbetsprövningen. Här får du vägledande information inför arbete eller studier. Vi hittar en passande arbetsprövningsplats och du får göra studiebesök på arbetsplatsen.

Del 3 Arbetsprövning

I del tre får du öva på att söka jobb. Därefter tränar du på att jobba på en eller flera arbetsplatser.

Hälsa och friskvård

Alla deltagare i insatsen får delta i hälso- och friskvårdsaktiviteter. Här får du lära dig mer om hälsa och att anpassa din fysiska aktivitet men också att hitta rutiner och struktur för att kunna kombinera det dagliga livet med ett arbete.

Bearbetande samtal

Om du upplever att du har ett psykologiskt hinder för att komma ut i arbete så finns det en möjlighet att få bearbetande samtal med en terapeut efter beslut av Arbetsförmedlingen.

Arbetsmarknadsutbildning för personer med nedsatt syn (AUB)

Söker du arbete, funderar du på att utbilda dig eller starta eget? Oavsett vilka tankar du går i, så kan Iris ge dig stöd på vägen mot ditt mål. Vi har lång erfarenhet av att utbilda personer med synnedsättning och har framgångsrikt hittat vägar till arbete och studier.

Arbetsmarknadsutbildningen består av två delar, som delas in i två moduler.

Del 1: Förberedande utbildning

Modul 1 – Personlig inventering – ca 4 veckor

Vi startar med att se över din utbildningsbakgrund, arbetslivserfarenhet, språkkunskaper, intressen och annat som har betydelse för att du ska nå dina mål. Tillsammans tar vi fram en gemensam planering baserat på resultatet från den inventering vi gjort under denna första period.

Modul 2 – Förberedande och orienterande insatser – ca 16 veckor

I modul 2 ingår bland annat arbetslivs- och studieorientering, datorkunskap och hjälpmedelshantering. Vi stöttar dig på olika sätt i ditt arbetssökande och hur du kan presentera dig för arbetsgivare. Vår synpedagog ger dig stöd och ser till att du får prova nya arbetssätt, hjälpmedel och andra anpassningar om det behövs. Allt för att förbättra dina möjligheter att nå dina mål. Den förberedande delen avslutas med planering av arbetsplatsförlagt lärande (APL) som ingår i del två av utbildningen.

Del 2: Arbetsmarknadsutbildning

Modul 3 – Arbetsplatsförlagt lärande (APL) – ca 14 veckor

Den näst sista delen av utbildningen är en form av praktik som du gör på ett eller flera företag under en kortare och en längre period. Syftet är att du ska få praktisk arbetslivserfarenhet inom det yrkesområde som vi kommit fram till under den förberedande delen av utbildningen.

Modul 4 – Anställningsförberedande lärande – ca 12 veckor

Modul 4 är den sista perioden av ditt arbetsplatsförlagda lärande och en fortsättning på modul 3. Målet i denna sista modul är att förbereda dig på bästa sätt inför en anställning. Du ska nu vara rustad och redo för att börja ditt nya jobb.

Aktivitetsbaserade utredningsplatser (AUP)

En aktivitetsbaserad utredningsplats ger dig möjlighet att under fyra till sex veckor prova olika arbetsmoment i en anpassad miljö. Vilka arbetsuppgifter du ska pröva bestämmer vi gemensamt.

Du som har begränsad erfarenhet av arbete eller varit borta länge från arbetslivet, till exempel på grund av en sjukskrivning, kan behöva lite extra stöd för att komma tillbaka. Hos oss får du prova olika arbetsuppgifter och aktiviteter som administration, godshantering eller tillverkning i en företagsliknande miljö. Du får handledning av våra arbetsterapeuter som föreslår nya arbetssätt eller gör andra anpassningar om det behövs.

Omdömen

Vad tycker andra om Iris i Umeå?

Samlat omdömesbetyg

0/5

0/5

Omdömen från deltagare

2021-05-31
Read More
Inga omdömen

Varför Iris ?

Vi kan arbetsmarknaden. Med snart 100 års samlad erfarenhet av utbildning, bemanning och rekrytering är vi en trygg partner i ditt jobbsökande. Vi har engagerade jobbcoacher som ger dig personligt stöd och struktur i din vardag, och som ser dina unika styrkor och förmågor. Eftersom vi redan jobbar med rekrytering, företagsutbildning och omställning har vi ett nära samarbete med många olika företag inom flera branscher. Som bemanningsföretag har vi en möjlighet att snabbt hitta en väg för dig ut på arbetsmarknaden.

Vi erbjuder en trivsam och kreativ miljö i ljusa och nyrenoverade lokaler med centralt läge på Storgatan 43. Det är lätt att ta sig till oss med buss och det finns också bra parkeringsmöjligheter. Handikapparkering finns direkt utanför fastigheten.

Förutom möjlighet att äta medhavd lunch och fika i vårt fikarum finns ett stort utbud av restauranger och kaféer inom hela Umeås stadskärna.

Varmt välkommen till Iris Umeå!

Intresserad av oss?

KA-nummer

100925643

Antal deltagare

Hur många arbetssökande har deltagit i en matchningstjänst hos Iris? Antalet deltagare uppdateras inom kort!

Rusta och Matcha

0

Yrkesutbildning

0

Umeå

Besöksadress

Storgatan 43, 90326 Umeå

Postadress

Storgatan 43
90326
Umeå

Kontakt

info@iris.se

Växeln

0107610040

Kontakta oss i Umeå

Anton Hardeland

Platschef
0765398997
anton.hardeland@iris.se

Är du intresserad att delta i en matchningstjänst hos oss? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig.

Detta formulär skickas till Iris i Umeå. Du kommer att få en kopia skickat till din email.

© 2021 Jobbstegen | www.jobbstegen.se | info@jobbstegen.se
MINC Anckargripsgatan 3 Malmö