Söker du jobb eller vill du studera vidare?

Är du arbetssökande och vill ha hjälp med att snabbt hitta ett jobb eller börja studera? Då är Rusta och Matcha en bra språngbräda för att komma vidare. Du får en personlig handledare som tillsammans med dig arbetar målmedvetet med att kartlägga din kompetens och dina färdigheter. Rusta och matcha är en ny tjänst från Arbetsförmedlingen som lanserades våren 2020. 

Rusta och matcha

Rusta och matcha är en tjänst för dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen och som bedöms vara i behov av ett individuellt anpassat stöd i ditt jobbsökande eller om du vill studera vidare.

Tillsammans med din coach börjar du med att göra en plan för hur just du ska få ett jobb eller en utbildning. Ni gör upp ett schema som passar dig och tillsammans går ni igenom dina talanger, kompetenser och erfarenheter. Därefter genomförs regelbundna samtal med din coach där ni gör aktiviteter som ni har bestämt tillsammans. Du kan också prata och få hjälp av en studie- och yrkesvägledare. Allt för att du snabbt ska hitta ett jobb eller en utbildning. Här bredvid kan du se exempel på tjänster som matchningsföretagen erbjuder dig. 

New

Det är Arbetsförmedlingen som avgör om du har rätt att deltaga i tjänsten Rusta och matcha.

Läs mer

Delta i Rusta och matcha hos oss!

Läs mer och se hur dessa matchningsföretag kan hjälpa dig till ett jobb eller en utbildning.

Vår vision - Alla kan ta ett jobb!

Det är vi övertygade om. Vi har målsättningen att bli Sveriges ledande aktör när det gäller att rusta och matcha arbetssökande mot jobb och utbildning. Vi ger dig individuellt stöd för att du ska hitta rätt arbete eller utbildning. Vi genomför våra tjänster dels via vårt egna varumärke Matchning & Utveckling men även via varumärket Eductus.

Läs mer

Din väg till utbildning och arbete

Det finns jobb för dig! Vi är experter på jobbmatchning och guidar varje år tusentals personer ut på arbetsmarknaden. När du väljer Iris får du ett anpassat stöd och en personlig coach som guidar dig på vägen mot ditt nästa steg i arbetslivet.

Läs mer

Effektiv Matchning - din väg till drömjobbet!

Arbetssökande och är inskriven på Arbetsförmedlingen har nu möjlighet att få träffa Effektivs utbildade och erfarna studie- och yrkesvägledare och arbetsmarknadskonsult. Vi finns här för dig och utgår alltid från ditt behov för att nå drömjobbet.

Läs mer

Vi hjälper dig att få och behålla ditt nästa jobb!

I mer än 20 år har Asuria hjälpt personer att hitta meningsfulla jobb. Din jobbcoach kommer att stå bredvid dig varje steg på vägen mot ditt nya jobb. Vi är experter på att identifiera vad arbetsgivare letar efter. I din coach har du din största supporter – vi hejar på dig hela vägen in i mål.  Välkommen till oss!

Läs mer

Vi hjälper dig in i matchen!

Manpower Matchning har ett nära samarbete med våra kollegor inom ManpowerGroup som gör att vi förmedlar över 20.000 jobb varje år. Manpower Matchning matchar ut 9 individer till arbete eller studier varje dag året runt.
Att bryta utanförskap och hjälpa individer och arbetsgivare att hitta varandra är något vi brinner för och är bra på. Vi erbjuder därför dig som är arbetssökande vår hjälp p din väg till nytt jobb eller studier. Välkommen in i matchen!”

Läs mer

Vi tar vara på din begåvning!

Det viktigaste för att hitta ett jobb är att ha ett brett kontaktnät bland arbetsgivare. Efter 15 år i branschen har vi goda relationer med näringslivet. Vi vet vad arbetsgivarna letar efter. Kanske har just du den talang som arbetsmarknaden behöver?

Läs mer

Hos oss hittar du ditt nya jobb!

Vi på Miljonbemanning vill hjälpa dig att hitta ett nytt jobb. Vi utgår från just dig som person och din situation för att stötta dig på bästa sätt. Du har dina erfarenheter och din kompetens och vi kan arbetssökning. Tillsammans blir vi ett starkt team! Välkommen att kontakta oss!

Läs mer

Nya vägar till jobb och utbildning.

Vi gillar att ligga steget före och alltid finnas för våra deltagare. Med nytänkande, stora hjärtan och ung mentalitet fokuserar vi på deltagarnas, arbetsmarknadens och samhällets utveckling. Genom ett antal effektiva program arbetar vi tillsammans med breda åldersspann med helt olika bakgrunder och behov för att hitta nya yrkesroller eller utbildningsalternativ.

Läs mer

Din väg till utbildning och arbete!

Vi hjälper dig vidare i karriären. Våra engagerade coacher ger dig personligt och anpassat stöd och fångar upp dina unika styrkor och förmågor. Vi har lång erfarenhet av svensk arbetsmarknad och har ett stort nätverk av olika arbetsgivare över hela landet.

Läs mer

Det handlar inte bara om ett nytt jobb, det handlar om en bättre framtid.

Som etablerat bemannings- och rekryteringsföretag har vi på Clockwork ett brett nätverk av affärskontakter. Här får du träffa våra erfarna rekryterare som gärna delar med sig av sin kunskap och expertis. På Clockwork tillsätter vi dagligen lediga jobb.

Läs mer

Kolla upp detta innan du väljer matchningsföretag!

När du är aktuell för Rusta och matcha väljer du själv vilken leverantör du vill ha stöd av. Titta exempelvis på erfarenhet, företagsnätverk, metodik, språk, branschkunskaper, omdömen eller annan specialisering när du gör ditt val. Meddela sedan din arbetsförmedlare vilken leverantör du har valt. Du har möjlighet att ändra ditt val om du upplever att du inte får det stöd som motsvarar dina behov.

Kontor

Kolla vilka matchningsföretag som finns i din kommun eller i ditt närområde och läs mer om dem. 

Handledare

Hur många handledare finns? Ju fler desto bättre och mer tid över till dig. 

Erfarenhet

Vilken erfarenhet har företaget av stöd- och matchningsarbete? Hur länge har de funnits?

Tjänster

Vilka tjänster erbjuds? Coachning, utbildning, egen handledare, seminarier mm. 

Språk

På vilka språk erbjuder företaget stöd och matchning? Finns tolk?

Nöjdhet

Vad säger tidigare deltagar om företaget? Har det funkat bra eller mindre bra? 

Antal

Hur många arbetssökande har fått jobb via matchningsföretaget? 

Bransch

Har matchningsföretaget specifik branschkunskap eller jobbar de mot alla branscher?

Metodik

Hur funkar matchningsföretagets arbetssätt? Hur ser deras metodik ut? Mål och syfte.

Kontakter med företag

Finns det ett upparbetat nätverk med företagskontakter? Viktigt för dig att veta. 

Kunskaper

Har matchningsföretaget ytterligare kompetenser utöver stöd och matchning? 

Omdömen

Se omdömen från personer som deltagit i Stöd och matchning hos matchningsföretaget.

Jag fick jobb tack vare
Rusta och matcha!

Min handledare var verkligen engagerad och aktiv. Jag är jätteglad för den hjälp jag fick. Tack vare alla tips och råd från min handledare har jag nu äntligen fått ett jobb.

Jag har fått väldigt bra hjälp med att slipa på mitt CV och personliga brev. Jag har blivit väl mottagen och fått bra coachning av kompetenta handledare. Nu har jag fått ett jobb.

Min handledare var verkligen bra. Tillsammans kom vi fram till att jag behövde komplettera min utbildning. Nu har jag sökt en utbildning och blivit antagen.

Jag har fått jättebra hjälp med mitt CV och med mitt personliga brev. Jag har också fått många bra råd inför anställningsintervjun. Jag har också kommit i kontakt med många arbetsgivare.

Till alla möjligheter

Välj din kommun!

Hör av dig om du har frågor.