så här fungerar det

Många möjligheter till jobb och utbildning!

Så fungerar det!

Oavsett om du vill ta dig in på arbetsmarknaden, tillbaka till arbete eller behöver byta karriär kan vi hjälpa dig att hitta din väg framåt i arbetslivet. Här kan du läsa mer om tjänsterna vi erbjuder.

Snabbaste vägen till jobb.

På Jobbstegen hittar du matchningstjänster, lediga jobb, tips och råd plus mycket annat - allt för att du så snabbt som möjligt ska få ett jobb eller en utbildning.

Läs mer

Vad behöver du göra?

Vill du ansöka och delta i ett matchningsprogram? Hur funkar det och vad måste du göra. Vi går igenom processen steg för steg.

Läs mer

Vilka matchningsföretag finns i din kommun?

Det finns många företag som erbjuder Stöd och matchning och Rusta och matcha. Vilka finns i din kommun eller i ditt närområde? Vi har samlat alla på en och samma plats - kommun för kommun.

Läs mer

Läs mer och välj ditt matchningsföretag.

Vilket matchningsföretag ska man välja för att få ett ett jobb eller en utbildning? På Jobbstegen kan du läsa mer och se vilka tjänster de erbjuder. Behöver du hjälp kan Jobbstegen hjälpa dig.

Läs mer

Varför använda
Jobbstegen?

Snabbaste vägen till jobb

Alla matchningsföretag på samma plats

Hjälp att hitta rätt matchningsföretag

Allt om Stöd och matchning

Enkelt och lätt att förstå

Allt om Rusta och matcha

Koll på möjligheter i din kommun

Allt samlat på en och samma plats

Därför gillar jag Jobbstegen.

På Jobbstegen fick jag kontakt med ett jätteseriöst matchningsföretag i min kommun.

Jag hade dålig koll på Stöd och matchning. Nu vet jag mer. Har fått ok från AF och kommer nu att ansöka.

Jättebra tjänst för mig som arbetslös. Jag tycker det är jättejobbigt att hoppa runt på många olika sidor för att få information.

Jag har fått jättebra hjälp med mitt CV och med mitt personliga brev. Jag har också fått många bra råd inför anställningsintervjun.

Hjälpcenter

Har du en fråga? Här ser du de vanligaste frågorna och svaren.

Att använda vår tjänst är helt kostnadsfritt för dig som arbetssökande. Vi tar istället ut en fast månadsavgift från de matchningsföretag som är anslutna till Jobbstegen. 

Nej, vår hjälp är frivillig och en registrering hos oss medför inga förplikterser. Vi vill att du ska bli nöjd urvalet du får, men du avgör själv om du vill ansöka via Jobbstegen.

Dina uppgifter behandlas med sekretess och kan endast ses av anslutna matchningsföretag. Dina uppgifter lämnas aldrig ut offentligt eller till annan part.

Alla matchningsföretag har möjlighet att använda vår tjänst.

Vad som utmärker det “bästa” matchningsföretaget är individuellt, så därför kan vi inte garantera att vårt urval är det bästa för just dig. Vår information bygger bland annat på raitingbetyg från Arbetsförmedlingen men även annan statistik.

Nej. Det är helt kostnadsfritt att använda sig av Jobbstegen.

Alla matchningsföretag har möjlighet att använda vår tjänst. Kontakta oss på info@jobbstegen.se så hjälper vi dig!

Hör av dig om du har frågor.

Öppet mån-fre 09:00 – 17:00

E-post: info@jobbstegen.se

Vi kraftsamlar för att rusta och matcha arbetssökande till jobb eller utbildning!

Sverige står inför stora utmaningar med ökande arbetslöshet i spåren av Corona. Det kommer att krävas omfattande insatser från samhällets sida för att undvika långtidsarbetslöshet. Därför behöver vi nu kraftsamla för att rusta och matcha arbetssökande till jobb eller utbildning. Jobbstegen är en långsiktig satsning som ska bidra till utveckling och samhällsförbättring. Bakom tjänsten står Jobbstegen AB.